Δευτέρα 22 Απριλίου 2013

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ  ΣΚΟΥΠΙΔΙΩΝ - ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ

Στα πλαίσια του προγράμματος Περιβαλ/κής Αγωγής, "Διαχείριση σκουπιδιών-Ανακύκλωση" που εκπονεί φέτος η ΣΤ΄ τάξη του Δημοτικού Σχολείου Κουτσελιού, πραγματοποιήσαμε σήμερα επίσκεψη στον αντιδήμαρχο Ιωαννιτών κ. Θωμά Μπέγκα, αρμόδιο για θέματα καθαριότητας του Δήμου μας, στο εργοτάξιο του Δήμου και στο Κέντρο Διαλογής Ανακυκλώσιμων Υλικών στη βιομηχανική ζώνη Ιωαννίνων.
Πρώτα επισκεφθήκαμε τον αντιδήμαρχο κ. Θωμά Μπέγκα ο οποίος μας δέχθηκε με ιδιαίτερη χαρά και προθυμία και απάντησε σε όλες τις ερωτήσεις μας. Μάθαμε πόσοι εργάζονται στον τομέα της καθαριότητας, τι εργαλεία και οχήματα χρησιμοποιούν στην εργασία τους, ποιες ώρες εργάζονται, που πηγαίνουν τα απορρίματα του Δήμου,  αν υπάρχουν κάδοι ανακύκλωσης, τι είναι ο ΧΥΤΑ, αν λειτουργούν ακόμα χωματερές, πόσα χρήματα ξοδεύει ο Δήμος στο τομέα της καθαριότητας και άλλα πολλά.
Στη συνέχεια επισκεφθήκαμε το εργοτάξιο του Δήμου Ιωαννιτών. Εκεί είδαμε εργαλεία, οχήματα και απορριμματοφόρα που χρησιμοποιούνται στον τομέα της καθαριότητας και μάθαμε τι δουλειά κάνει το καθένα.
Από εκεί κατευθυνθήκαμε στη βιομηχανική ζώνη Ιωαννίνων, στο Κέντρο Διαλογής Ανακυκλώσιμων Υλικών. Εκεί πίσω από μια προστατευτική τζαμαρία, είδαμε πως γίνεται η διαλογή των ανακυκλώσιμων υλικών και στη συνέχεια το πακετάρισμά τους. Εντύπωση μας έκανε το γεγονός πως κάθε μέρα γίνεται διαλογή σαράντα τόνων ανακυκλώσιμων υλικών.
Στην επιστροφή περάσαμε και από τη βιοτεχνία ζαχαροπλαστικής "Νούσιας". Είδαμε πως παρασκευάζονται τα κουλούρια, τα γλυκά, τα παγωτά κλπ. Στο τέλος μας κεράσανε κι από ένα παγωτό. Ήταν σκέτη απόλαυση!
Οι φωτογραφίες από τη σημερινή επίσκεψη.















































Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου